De IRS, de Amerikaanse belastingdienst, heeft een oproep gedaan aan adviseurs, bedrijven en particulieren om de gratis multi-factor authenticatiefunctie te gebruiken die wordt aangeboden bij aangiftesoftware.

Multi-factor authenticatie (MFA) is een authenticatiemethode waarbij de online gebruiker twee stappen succesvol moet doorlopen om veilig toegang te krijgen tot een systeem of portal. MFA wordt als aanvulling gebruikt op het inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord. De fiscus doet de oproep omdat er dit jaar al 24 gevallen in de VS bekend zijn van datadiefstallen bij belastingadvieskantoren.

Om belastingbetalers te beschermen heeft de IRS met leveranciers van aangiftesoftware samengewerkt om MFA als beveiligingsoptie toe te voegen. Het gebruik van MFA is een gratis en eenvoudige manier om indieners van aangiften te beschermen tegen gegevensdiefstal. Fiscale-softwareleveranciers bieden ook gratis MFA aan op hun doe-het-zelfproducten voor belastingbetalers.

Daarnaast waarschuwt de IRS voor phishing. Het aangifteseizoen in de Verenigde Staten is traditioneel een doelwit voor phishingaanvallen door hackers.

Bron: IRS

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Internationaal belastingrecht

0

Gerelateerde artikelen