De FIOD moet er alles aan doen om het op non-actief gestelde landelijk opererende team specialistische operaties (TSO) weer op een veilige wijze zijn werkzaamheden te laten hervatten. Dat oordeelt Rechtbank Den Haag.

De Telegraaf schrijft dat zeven leden van de bijzondere eenheid terugkeer naar hun werk eisten bij de rechter. Het team TSO was in oktober 2021 door hun leidinggevende naar huis gestuurd vanwege een verschil van mening over vergoedingen voor overwerken. Dat houdt in dat er al bijna acht maanden lang geen heimelijke afluisteroperaties van verdachten van zware, veelal drugsgerelateerde, criminaliteit plaatsvinden door het TSO in woningen, voertuigen en kantoren.

Hoewel de rechter vindt dat vanwege de bijzondere en risicovolle werkzaamheden van het opsporingsteam het niet verantwoord is om hen direct weer aan het werk te laten gaan, duurt de huidige non-actiefstelling nu veel te lang. De FIOD heeft de verantwoordelijkheid om deze impasse op de kortst mogelijke termijn te doorbreken, zo schrijft de krant over het rechterlijke oordeel.

Deze uitspraak op het gebied van het arbeidsrecht heeft het jurisprudentienummer ECLI:NL:RBDHA:2022:4055.

Bron: Telegraaf/Rechtbank Den Haag

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Strafrecht

57

Gerelateerde artikelen