Geldverstrekkers van NHG-hypotheken willen coronaverklaringen en vragen om aanvullende vragenlijsten. Onder meer ING en ABN AMRO eisen ook een ondertekende coronaverklaring van de werkgever. Dat meldt RTL Nieuws, op basis van een rondgang langs geldverstrekkers.

In de vragenlijst wordt onder meer gevraagd naar het wegvallen van werk, of er kans is op werkloosheid of minder werkuren.

De Van Bruggen Adviesgroep merkt dat in een aantal sectoren "de broekriem wordt aangetrokken", zegt Michiel Meijer van de Van Bruggen Adviesgroep. "Voorheen kreeg je gewoon een hypotheek als je een contract voor onbepaalde tijd had. In de gedupeerde sectoren is dat niet langer afdoende. Je moet ook een inschatting van de gevolgen van de coronacrisis maken."

Volgens hem gaat het om de evenementen- en culturele sector, toerisme en de horeca. "Dat zijn nu echt de plekken waar mensen het beginnen te merken. Het acceptatietraject gaat een stuk stroperiger. Het is niet zo dat die werknemers geen hypotheek meer kunnen krijgen. Maar vaak wil de bank alleen tegen een lager bedrag financieren."

ING en ABN AMRO willen ook bij een vast contract dat de werkgever een verklaring tekent, waarin personeelszaken verklaart dat het bedrijf niet van plan is om de werknemer te ontslaan. Daarnaast belt Venn Hypotheken na afronding van het dossier ook de werkgever nog na, zegt een woordvoerder van De Hypotheker.

Lees ook over andere coronamaatregelen die zijn getroffen rond de financiering van een huis in het Dossier Coronavirus.

Bron: RTL Nieuws

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Financiële administratie, Inkomstenbelasting, Huwelijksvermogensrecht

Dossiers: Corona

8

Gerelateerde artikelen