De Belastingdienst heeft goedkeuring gegeven aan de sportspecifieke Modelovereenkomsten van de werkgeversvereniging Werkgevers in de Sport (WOS).
De WOS heeft afgelopen jaar lang en intensief met de Belastingdienst gewerkt aan de modellen ‘Overeenkomst van opdracht'. Met deze Modelovereenkomsten verwacht de WOS een passend antwoord te bieden op de vragen rondom de afschaffing van de VAR en invoering van de DBA.
 
De modelovereenkomsten helpen sportorganisaties bij het beoordelen en juist vormgeven van hun arbeidsrelaties. "Wij zijn vooral blij met de modellen omdat er een aantal sportspecifieke zaken nadrukkelijk wordt vastgelegd en de Belastingdienst ermee instemt dat bij naleving van die verplichtingen geen dienstbetrekking ontstaat", aldus Ronald Veldman, beleidsadviseur bij de WOS.

Drie modellen

De volgende modellen zijn tot stand gebracht: 
  • Modelovereenkomst van opdracht - Geen gezag – inspanningsverbintenis
  • Modelovereenkomst van opdracht - Geen gezag – resultaatsverbintenis
  • Modelovereenkomst van opdracht – Geen persoonlijke arbeid
De keuze voor drie modellen is gemaakt om tegemoet te komen aan enkele bijzonderheden in de sport. In de toelichting bij ieder model staan voorbeelden van gevallen waarvoor het model bruikbaar kan zijn. Op korte termijn zullen de modellen op de website van de Belastingdienst worden gepubliceerd.
 

Bron: WOS

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Loonbelasting

0

Gerelateerde artikelen