Per 1 januari 2014 wijzigen de voorwaarden voor het doen van btw-aangifte per jaar. Verder betaalt de Belastingdienst door nieuwe wetgeving vanaf 1 december 2013 de btw-teruggaven nog maar op 1 rekeningnummer uit.

Voorwaarden jaaraangifte BTW gewijzigd

Per 1 januari 2014 wijzigen de voorwaarden voor het doen van btw-aangifte per jaar. Bij een btw-aangifte per jaar moet u vanaf 1 januari 2014 voldoen aan alle volgende voorwaarden:
  • U betaalt per jaar minder dan € 1883 btw.
  • U levert per jaar voor minder dan € 10 000 aan intracommunautaire leveringen en intracommunautaire diensten.
  • U hebt per jaar voor minder dan € 10 000 aan intracommunautaire verwervingen.
  • U hebt geen vergunning artikel 23.
Verandert uw aangiftetijdvak door deze wijziging? Dan krijgt u van de Belastingdienst een brief. Bent u niet in Nederland gevestigd? Dan geldt deze wijziging van de voorwaarden niet voor u.

Btw-teruggaven op 1 rekeningnummer op naam van de ob-onderneming

Door nieuwe wetgeving betaalt de Belastingdienst vanaf 1 december 2013 uw btw-teruggaven nog maar op 1 rekeningnummer uit. Dit rekeningnummer moet op naam staan van uw ob-onderneming. Subnummers zijn toegestaan. Dit voorkomt vergissingen en helpt fraude tegen te gaan.
 
Hebt u eerder een teruggaaf van de Belastingdienst ontvangen? De Belastingdienst kijkt voor u na of het rekeningnummer op naam van uw onderneming staat. Als u iets moet doen, ontvangt u vóór 1 maart 2014 bericht van de Belastingdienst. De Belastingdienst blijft op uw huidige rekeningnummer betalen tot u bericht van ons krijgt.
 

Bron: Belastingdienst

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Omzetbelasting

0

Gerelateerde artikelen