De Belastingdienst heeft maatregelen genomen tegen de klokkenluider in de affaire rond de Toeslagen. Het gaat om een ambtenaar die begin dit jaar op non-actief is gezet. De ambtenaar wordt beschuldigd van schending van zijn ambtseed en het verspreiden van interne informatie.

Dit schrijven Trouw en RTL Nieuws op basis van anonieme bronnen. Het aanpakken van de ambtenaar is opmerkelijk, aangezien meerdere instanties, zoals de Nationale Ombudsman en de Raad van State, hebben aangegeven dat de Belastingdienst zelf fout zat in de affaire rond het stopzetten van kinderopvangtoeslag. Dit is ook door Staatssecretaris van Financiën Snel toegegeven, zie ook ons bericht op TaxLive hierover.

De ambtenaar in kwestie ziet zichzelf niet als klokkenluider, maar enkel als iemand die ernstige misstanden bij de Belastingdienst Toeslagen wilde voorkomen en slechts ontbrekende informatie doorgaf. De ambtenaar wordt er nu door de Belastingdienst van beschuldigd deze informatie te hebben gelekt.

Morgen moet Staatssecretaris Snel in de Tweede Kamer een lijst van 90 vragen beantwoorden over de toeslagenaffaire. Hij moet daarbij ook aangegeven hoe er om is gegaan met klokkenluiders.

Bron: Trouw en RTL Nieuws

Rubriek: Toeslagen en zorgverzekeringswet

Informatiesoort: Nieuws

  572
Gerelateerde artikelen