Ondernemers die in acute problemen komen door de coronacrisis kunnen rekenen op coulance als het gaat om het betalen van de pensioenpremies voor hun personeel. De pensioensector belooft getroffen werkgevers zoveel mogelijk tegemoet komen.

Dit heeft polderorgaan Stichting van de Arbeid, waarin zowel werkgevers als vakbonden vertegenwoordigd zijn, afgesproken met de koepels van pensioenuitvoerders, de Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars.

Pensioenfondsen, verzekeraars en premiepensioeninstellingen zullen getroffen ondernemers daar waar mogelijk helpen. Dat zal gebeuren door met de bedrijven in kwestie een speciale regeling te treffen.

Vrijdag kwam al naar buiten dat winkeliers de betaling van de pensioenpremie voor hun personeel met maximaal zestig dagen mogen uitstellen. Dat was besloten na overleg tussen het Pensioenfonds Detailhandel en de branchevereniging INretail.

Overigens is het nu wettelijk nog niet mogelijk om heel veel te veranderen aan bijvoorbeeld de betalingstermijnen voor de premies. Hierover zal op korte termijn nog overleg plaatsvinden met onder meer De Nederlandsche Bank en het ministerie van Sociale Zaken.

De partijen hopen dat ze wat betreft de te betalen pensioenpremies ook gebruik kunnen maken van de door de overheid aangekondigde steunmaatregelen. Die zijn bedoeld om werkgevers met problemen tegemoet te komen in de loonkosten.

Bron: Stichting van de Arbeid

Rubriek: Pensioenen, Salarisadministratie

Informatiesoort: Nieuws

Dossiers: Corona

  429
Gerelateerde artikelen