De koepelorganisatie van belastingadviseurs en accountants op Curaçao, de SBAB, en de belastingdienst van het eiland hebben besloten om gezamenlijk op te treden tegen belastingontduiking door autoverhuurders op Curaçao.

De nieuwssite Curaçao.nu meldt dat veel autoverhuurbedrijven betrokken zijn bij grootschalige belastingontduiking. Veel van deze bedrijven dragen geen omzetbelasting af, terwijl anderen zichzelf niet eens hebben geregistreerd als autoverhuurder bij de belastingdienst. Een opvallend aantal bedrijven dient structureel nihil-aangiften in, waarbij ze "valselijk beweren geen omzet te genereren en dus geen omzetbelasting verschuldigd te zijn".

Er worden brieven verzonden naar de betrokken autoverhuurbedrijven om uitleg te vragen over de geconstateerde onregelmatigheden. Bovendien worden er boekenonderzoeken ingesteld bij de verhuurders die ervan verdacht worden hun omzet niet volledig te verantwoorden. De eigenaren van de autoverhuurbedrijven riskeren een strafblad en hoge boetes wanneer zij geen correcte aangiften hebben ingediend vanaf 2019 en daarna, aldus de site.

Bron: Curaçao.nu

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingen overzeese Rijksdelen

247

Gerelateerde artikelen