De formerende politieke partijen willen twee belastingplannen terugdraaien, te weten de voorgenomen beëindigen van de vrijstelling van dividendbelasting bij de inkoop van eigen aandelen en de versobering van de 30%-regeling. Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen, zo meldt het FD.

Per 2025 zou de inkoopfaciliteit in de dividendbelasting moeten vervallen, zodat de inkoop van eigen aandelen voortaan even zwaar wordt belast als het uitkeren van dividend. De versobering van de 30%-regeling, ook wel de expatregeling genoemd, is begin dit jaar al in gang gezet maar er geldt een overgangsregeling voor werknemers die in het laatste tijdvak van 2023 in het bezit waren van een 30%-beschikking.

Volgens persbureau Bloomberg willen de vier formerende partijen — PVV, VVD, NSC en BBB — deze beslissingen nu weer terugdraaien, zo schrijft het FD. Vanuit het bedrijfsleven is er veel kritiek op de fiscale maatregelen vanwege de negatieve effecten op het ondernemingsklimaat in Nederland.

Bron: FD

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Loonbelasting, Dividendbelasting

Dossiers: Prinsjesdag 2023

816

Gerelateerde artikelen