De Franse autoriteiten hebben een nieuwe stap gezet om Amerikaanse techbedrijven meer belasting te laten betalen. Onder meer Facebook en Amazon hebben een aanslag digitale belasting gekregen over het jaar 2020. Dat meldt de NOS op basis van berichtgeving in de Financial Times.

Frankrijk stelt dat de Amerikaanse bedrijven te weinig belasting betalen over geld dat ze in Frankrijk verdienen. Dat doen ze door zich fiscaal te vestigen in landen als Ierland, waar ze maar weinig hoeven af te dragen. Het gaat om miljoenen euro's.

De Franse stap leidt mogelijk tot Amerikaanse tegenmaatregelen. Eerder deze maand werd bekend dat de Verenigde Staten importheffingen willen opleggen aan Oostenrijk, Italië en India, vanwege hun geplande digitale belasting voor techreuzen.

Frankrijk hoopt nog steeds dat er in overleg met de OESO een doorbraak wordt bereikt voor een internationaal belastingsysteem voor multinationals. Maar volgens een Franse woordvoerder is langer wachten geen optie, zo bericht de nieuwssite.

Bron: NOS

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Internationaal belastingrecht

0

Gerelateerde artikelen