De heffingsvermindering verduurzaming van huurwoningen - RVV Verduurzaming - biedt een fiscale korting op de verhuurderheffing bij het verduurzamen van sociale huurwoningen in heel Nederland. De heropening van deze regeling is met drie maanden uitgesteld tot 1 juli 2021. Oorzaak is de introductie van nieuwe energielabels.

De RVV Verduurzaming is een uitbreiding van de al bestaande RVV en tevens ook de opvolger van de Stimulering energieprestatie huursector (STEP). Vanwege het grote aantal aanmeldingen waren de heffingsverminderingsbedragen per 1 juli 2019 uitgeput en werd de regeling tijdelijk stopgezet.

Per 1 januari 2021 zou de regeling weer worden opengesteld met een budget van 150 miljoen euro en vanaf 2022 zou de fiscale faciliteit gecontinueerd worden met een structureel budget van 104 miljoen euro. De opening is nu echter een half jaar vertraagd door de komst van nieuwe energielabels. Er is minimaal label B nodig om voor de fiscale stimuleringsregeling in aanmerking te komen.

Om in de eerste maanden van 2021 de druk op de markt voor het afgeven van nieuwe energielabels te verlichten, heeft minister Ollongren besloten tot het uitstel, zo schrijft Solar Magazine. De regeling wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Bron: Solar Magazine

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Verhuurderheffing

0

Gerelateerde artikelen