Aankomende zondag 31 oktober 2021 is de deadline voor de btw-aangifte en -betaling over het derde kwartaal. Uit een recente peiling van de Belastingdienst blijkt dat bijna vier op de tien startende en kleine ondernemers een herinnering nodig hebben om het niet te vergeten. Meer dan een kwart geeft aan de afgelopen drie jaar weleens te laat te zijn geweest met de btw-aangifte.

De komende dagen doen nog veel ondernemers hun btw-aangifte over het derde kwartaal. Bijna de helft van de startende en kleine ondernemers doet dat zelfstandig, zonder hulp van een professional, zo blijkt uit de peiling van de Belastingdienst. Ongeveer drie op de tien starters en kleine ondernemers kijken vaak op tegen het doen van de btw-aangifte. Vier op de tien stellen de aangifte vaak uit tot de laatste week.

Aan de peiling van de Belastingdienst deden 1012 ondernemers mee, waarvan 430 startende en kleine ondernemers (zzp’ers) die zelf hun btw-aangifte regelen of gebruikmaken van de kleineondernemersregeling. De ondernemers die gebruikmaken van de kleineondernemersregeling (182) beantwoordden geen vragen over de btw-aangifte.

Bron: Belastingdienst

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Omzetbelasting

  219
Gerelateerde artikelen