De Wet Uitwerking Autobrief II die al in 2016 door de Tweede en Eerste Kamer werd aangenomen,  bevat belangrijke wijzigingen voor de BPM, de MRB en de bijtelling van de auto van de zaak tot en met 2020. Volgend jaar veranderen er enkele zaken.

Met ingang van 1 januari 2019 geldt het verlaagde bijtellingspercentage van 4% voor elektrisch aangedreven nulemissievoertuigen tot het deel van de catalogusprijs tot en met € 50.000. Voor het deel van de cataloguswaarde boven de € 50.000 geldt dan een bijtelling van 22%. Voor nulemissievoertuigen die rijden op waterstof is deze begrenzing niet van toepassing en blijft de bijtelling 4%.

Verder komt er met ingang van 2019 in de motorrijtuigenbelasting een extra dieseltoeslag (fijnstoftoeslag) voor dieselpersonenauto’s en dieselbestelauto’s met een fijnstofuitstoot van meer dan 5 mg/km. Deze toeslag is in geval van dieselbestelauto’s overigens alleen van toepassing op voertuigen van 12 jaar en ouder. De opslag bedraagt 15% van de motorijtuigbelasting inclusief provinciale opcenten.

Wilt u meer weten over de Autobrief II? Lees dan het gratis thema hierover op de Navigator.

Bron: Redactie TaxLive

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingheffing van motorrijtuigen

Carrousel: Carrousel

10

Gerelateerde artikelen