De geplande verhoging van de Britse belastingen worden naar verluidt op de langere baan geschoven. Volgens de Britse krant The Times worden de ingrepen niet voor aankomende zomer verwacht. Dit omdat de Britse minister van Financiën Rishi Sunak de economische gevolgen van de coronapandemie vreest.

In het Verenigd Koninkrijk is een strenge lockdown van kracht. Dit om verdere verspreiding van het cornavirus, en in het bijzonder de gemuteerde Britse variant die vele malen besmettelijker lijkt, in te dammen. Door de lockdownmaatregelen staat het land voor een recessie. Dat maakt het volgens de Britten lastig om de geplande verhogingen in maart door te voeren, zo schrijft de krant op basis van ingewijden.

De Britten zullen dit jaar naar verwachting 370 miljard pond lenen om de coronarekeningen te kunnen blijven betalen. Dat is ruim het dubbele van de 158 miljard pond die het in het piekjaar van de financiële crisis ophaalde.

Zegelrecht

Sunak heeft ook besloten om de ​​tijdelijke verlaging van de belastingen op de aankoop van onroerend goed, die eind maart afloopt, niet te verlengen, zo meldde de Times. Deze belasting, bekend onder zegelrecht, is te vergelijken met de Nederlandse overdrachtsbelasting.

Analisten zeggen dat de tijdelijke verlaging van de zegelrechten heeft bijgedragen aan een pandemie-hausse op de Britse huizenmarkt, omdat kopers grotere huizen met tuinen zochten tijdens de lockdown.

Bron: ANP/Bloomberg

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Internationaal belastingrecht

Dossiers: Corona

0

Gerelateerde artikelen