Waterschap Amstel, Gooi en Vecht is bezig met een inhaalslag bij het opleggen van belastingen. Daardoor krijgen huishoudens dit jaar misschien wel drie aanslagen voor hun waterschapsbelasting. De achterstand in het versturen van de aanslagen is terug te voeren tot ICT-problemen bij Waternet, meldt het FD

Per aanslag kan een huishouden algauw zo’n € 400 kwijt zijn. Maal drie plus de verhoogde tarieven voor 2024 betekent dat de pakweg 800.000 belastingplichtigen in het gebied dit jaar wellicht meer dan € 1000 aan waterschapsbelastingen opzij moeten leggen. Mochten mensen door de aanslagen in geldproblemen komen dan kunnen ze om kwijtschelding vragen, zo is te lezen in een excuusbrief bij de recente aanslag.

Het waterschap is nu bezig met een inhaalslag voor de jaren 2022 en 2023 en verwacht de aanslagen over 2024 na de zomervakantie op te kunnen leggen. Die gaan flink omhoog en wel met 35%. Daarmee spant AGV in Nederland de kroon wat betreft de verhoging van de waterschapsbelastingen, zo stelt de krant vast.

 

Bron: FD

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingen van lagere overheden

600

Gerelateerde artikelen