De Inspectie SZW beschouwt het platform voor freelancers en zzp'ers Temper als werkgever. Daarnaast zou Temper zich niet aan een arbeidswet voor uitzendbureaus hebben gehouden. Dat meldt de website voor zakelijk nieuws MT/Sprout op basis van een conceptverslag dat het medium in handen heeft gekregen.

De inspectie verhoorde Temper in oktober in het kader van een onderzoek over zogenoemde 'freeflexers, die als zelfstandigen via het platform bij horeca-afdelingen van theaters aan de slag gingen. De Inspectie SZW stelt echter dat er geen "overeenkomst van opdracht is, maar van een uitzendovereenkomst", citeert MT/Sprout het verslag. Onder andere het feit dat de theaters exact de werkzaamheden, werktijden en uurtarieven van de Temper-freelancers bepaalden wijst daarop. Daardoor zouden wetten voor het bemiddelen voor uitzendkrachten van toepassing zijn op Temper.

Ondanks de bewuste passages laat Temper aan MT/Sprout weten tevreden te zijn over de conclusies in het rapport. Volgens het platform zijn er namelijk maar twee gevallen van mogelijke schijnzelfstandigheid gevonden. Dat is "het beste bewijs dat er bij Temper geen sprake is van structurele schijnconstructies", aldus oprichter Niels Arntz.

Bron: Sprout

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Arbeidsrecht, Loonbelasting, Premieheffing

11

Gerelateerde artikelen