De Auditdienst Rijk (ADR) geeft aan dat vervolgacties nodig zijn bij de implementatie van de AVG bij de Belastingdienst. Dit blijkt uit het aanvullende onderzoek van de ADR naar de implementatie van de AVG bij de Belastingdienst. Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën stuurt het onderzoeksrapport van het aanvullend onderzoek naar de Tweede Kamer samen met antwoorden op vragen van leden van de Tweede Kamerfracties over informatiebeveiliging bij de Belastingdienst.

De komende zes maanden zullen drie van de vier aanbevelingen uit het aanvullende onderzoek worden gerealiseerd. De realisatie van de aanbeveling om kaders te ontwikkelen en te implementeren om tot een meer uniforme inrichting van bedrijfsrollen te komen, zal langer duren.

Naleving van de AVG is geen statisch gegeven maar een proces dat voortdurend aandacht vergt, aldus Vijlbrief. De Belastingdienst blijft doorlopend werken aan maatregelen en kaders en streeft daarmee naar een duurzame naleving van de AVG. Vijlbrief benadrukt echter dat incidenten niet zijn uit te sluiten. De Belastingdienst handelt deze situaties conform de normen van de AVG af.

[Nieuwsbron] [Nieuwsbron]

Rubriek: Belastingrecht algemeen, Bronbelasting

Regelgevende instantie: Ministerie van Financiën

Editie: 2 maart

Informatiesoort: VN Vandaag

  506
Inhoudsopgave van deze editie
Gerelateerde artikelen