Hof Amsterdam stelt vast dat X de digitale kentekenwijziging voor zijn parkeervergunning niet heeft afgerond. Nu dit een noodzakelijk vereiste is voor het parkeren met een bewonersvergunning, is de naheffingsaanslag terecht opgelegd.

X heeft een parkeervergunning voor bewoners op kenteken. Bij vervanging van de auto probeert X het kenteken langs digitale weg te wijzigen, maar het lukt niet die aanvraag digitaal te verzenden. Dat lukt wel nadat X een naheffingsaanslag parkeerbelasting ontvangt wegens parkeren zonder vergunning. De oude auto staat inmiddels op de sloop. X komt zonder succes in bezwaar en beroep en vraagt om coulance. X gaat in hoger beroep,

Hof Amsterdam stelt vast dat X de digitale kentekenwijziging voor zijn parkeervergunning niet heeft afgerond. Nu dit een noodzakelijk vereiste is voor het parkeren met een bewonersvergunning, is de naheffingsaanslag terecht opgelegd. Het hof volgt bij dat oordeel de rechtbank die in lijn met jurisprudentie van de Hoge Raad (V-N 1998/5.24) het beroep ongegrond verklaarde.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Algemene wet bestuursrecht 3:4

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Fiscaal bestuurs(proces)recht

Instantie: Hof Amsterdam

Editie: 13 juni

24

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen