Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt dat de woning niet is bestemd om te drijven, omdat dit slechts bij uitzonderlijke tijdelijke waterstijgingen – gemiddeld eens in de twintig jaar – gebeurt.

X huurt vanaf 2016 een amfibische woning in een recreatiepark. De woning rust op betonnen palen en gaat alleen bij extreem hoog water drijven. Volgens de kantonrechter van Rechtbank Gelderland is de woning een onroerende zaak en beroept X zich dus terecht op huurbescherming. De eigenaar gaat in hoger beroep.

Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt dat de woning niet is bestemd om te drijven, omdat dit slechts bij uitzonderlijke tijdelijke waterstijgingen -gemiddeld eens in de twintig jaar – gebeurt. Mede gelet op de flexibele nutsvoorzieningen is sprake van een duurzame vereniging met de grond. De woning is naar zijn aard en inrichting bestemd om duurzaam ter plaatse te blijven. De woning staat sinds de bouw in 2003 op dezelfde plek. Duidelijk is, ook voor derden objectief waarneembaar, dat de woning is bestemd om duurzaam ter plaatse te blijven. Het vonnis van de kantonrechter wordt bekrachtigd.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Burgerlijk Wetboek Boek 3 274

Burgerlijk Wetboek Boek 3 3

Instantie: Hof Arnhem-Leeuwarden

Rubriek: Huurrecht

Editie: 1 februari

Informatiesoort: VN Vandaag

172

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen