Staatssecretaris Snel van Financiën onderschrijft de conclusies van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) over het gebruik van het BSN in het btw-identificatienummer. De AP constateert onder meer dat het BSN een vertrouwelijk persoonsnummer is dat primair dient voor communicatie tussen overheid en burger. Snel zet zich sterk in voor een alternatief en is op zoek naar een haalbare variant.

Gelet op bevindingen uit onderzoeken die zijn en worden uitgevoerd, ligt de oplossing niet binnen handbereik. Een nieuw nummersystematiek kan niet voor de door AP gecommuniceerde datum van 1 januari 2019 gerealiseerd worden. De bewindsman zal daarover in gesprek gaan met de AP, om te bezien of ruimte bestaat voor een overgangsperiode voor realisatie van een nieuwe systematiek.

De Belastingdienst heeft de afgelopen maanden alle denkbare varianten nog eens op een rij gezet en beoordeeld op haalbaarheid. In september start een commissie van deskundigen op het gebied van ICT, fiscaliteit en privacy om de inschatting van de Belastingdienst te valideren. Voor het einde van het jaar zal Snel uitsluitsel geven over de te zetten vervolgstappen.

[Nieuwsbron]

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Bronbelasting, Omzetbelasting

Editie: 17 juli

Focus: Focus

8

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen