Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt in hoger beroep dat niet aannemelijk is dat de waardevermindering door de schade meer is dan 72% van de geraamde reparatiekosten.

X doet BPM-aangifte voor een VW Golf 1.6 TDI Highline en voldoet hiertoe € 231. In geschil is de naheffingsaanslag van € 640 wegens lagere geraamde reparatiekosten en een waardevermindering van 72% in plaats van 100% van die kosten. Rechtbank Noord-Nederland stelt de inspecteur in het gelijk. X krijgt wegens het overschrijden van de redelijke termijn wel een immateriële schadevergoeding van € 500. X gaat in hoger beroep.

Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt dat niet aannemelijk is dat de waardevermindering door de schade meer is dan 72% van de geraamde reparatiekosten. X heeft daartoe namelijk geen bewijs bijgebracht en ook zijn taxateur heeft niet toegelicht waarom moet worden uitgegaan van 100%. De correctie van de reparatiekosten door een lagere milieubijdrage is door X voorts inhoudelijk niet bestreden. Het beroep van X is ook voor het overige ongegrond.

[Bron Uitspraak]

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Belastingheffing van motorrijtuigen

Instantie: Hof Arnhem-Leeuwarden

Editie: 3 november

2

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen