Ondernemers krijgen tot 31 maart 2022 bijzonder uitstel voor het betalen van belastingen, schrijft Staatssecretaris Van Rij van Financiën in een brief aan de Tweede Kamer. Eerder gold deze termijn tot 31 januari 2022.

Op het moment hebben meer dan 264.000 ondernemers een belastingschuld openstaan. Het totale bedrag loopt op tot bijna 19 miljard euro. Ondernemers die al gebruik maken van de mogelijkheid om uitgesteld belasting te betalen, hoeven verder geen actie te ondernemen, laat het Ministerie van Financiën weten. Het uitstel geldt voor belastingen waarvan de uiterste betaaldatum voor 1 april 2022 ligt.

Het uitstel van betaling vanwege de coronacrisis geldt niet voor de motorrijtuigenbelasting. Sinds 1 januari 2022 kan eenvoudig telefonisch of schriftelijk een betalingsregeling voor een naheffingsaanslag motorrijtuigenbelasting aangevraagd worden. Vooralsnog is daar nog weinig gebruik van gemaakt. Het gebruik van de regeling wordt door de Belastingdienst gemonitord.

Verder gaat Van Rij in op het verlaagde btw-tarief op online sportlessen. Deze goedkeuring gold vanaf 28 november 2021 tot en met 14 januari 2022.

[Nieuwsbron]

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Omzetbelasting, Invordering, Belastingheffing van motorrijtuigen, Belastingrecht algemeen

Regelgevende instantie: Ministerie van Financiën

Editie: 1 februari

Uitsluiting Nieuwsbrief: Uitsluiting Nieuwsbrief

33

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen