Rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt dat de LKV-verzoeken bij de loonaangiften doorslaggevend zijn. De latere correctieberichten hebben namelijk slechts een aanvullend karakter. Het verzoek voor de 518 werknemers is ten onrechte afgewezen.

X werft, selecteert en plaatst personeel bij werkgevers. Per 1 januari 2018 is de premiekorting vervangen door de tegemoetkoming loonkostenvoordeel (LKV). X claimt LKV in haar loonaangiften over 2018 voor met name de doelgroep banenafspraak, scholingsbelemmerden en oudere werknemers. Het UWV maakt hiervan in februari 2019 een voorlopige berekening, die uitkomt op een totaal van € 884.397. Het UWV stelt X in de gelegenheid om vóór 1 mei 2019 correctieberichten in te dienen. In april 2019 dient X die berichten in, waarbij het voor 518 werknemers mis gaat en X (uiteindelijk) slechts € 663.198 LKV krijgt. Volgens het UWV is de situatie op 1 mei 2019 doorslaggevend. Niet in geschil is dat voor 518 werknemers aanvankelijk wel om LKV is verzocht.

Rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt dat de LKV-verzoeken bij de loonaangiften doorslaggevend zijn. De correctieberichten hebben slechts een aanvullend karakter. Het verzoek voor de 518 werknemers is ten onrechte afgewezen. Voor 65 oudere werknemers die ook onder de doelgroep banenafspraak en scholingsbelemmerden vallen, claimt X vergeefs het hogere LKV voor ouderen. Dit volgt uit de duidelijke wettekst vanaf 1 januari 2018. Het beroep van X is deels gegrond. De inspecteur wordt opgedragen opnieuw cijfermatig op het bezwaar te beslissen met inachtneming van deze uitspraak.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet tegemoetkomingen loondomein 6.2

Wet tegemoetkomingen loondomein 2.1

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Loonbelasting

Instantie: Rechtbank Zeeland-West-Brabant

Editie: 27 mei

9

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen