Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt dat een WOZ-waarde van € 450.000 te hoog is, ook na de aanpassing van de objectafbakening door de rechtbank. De waarde wordt verder verlaagd nar € 360.000.

X ontvangt van de gemeente Rijnwaarden een WOZ-beschikking  met een WOZ-waarde van € 538.000. Rechtbank Gelderland past deze waarde aan tot € 450.000 omdat de gemeente volgens de rechtbank een te ruime objectafbakening heeft gehanteerd.

Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt dat een WOZ-waarde van € 450.000 te hoog is, ook na de aanpassing van de objectafbakening door de rechtbank. De heffingsambtenaar heeft, hoewel hij twijfels heeft over de beslissing van de rechtbank over de afbakening, geen incidenteel hoger beroep ingesteld. Om die reden sluit het hof zich aan bij de beslissing van de rechtbank over de afbakening. Het hof besluit de WOZ-waarde verder te verlagen vanwege een rekenfout die de gemeente heeft gemaakt bij het bepalen van de grondwaarde, de omstandigheid dat de gemeente van een te grote inhoud van de woning is uitgegaan en het feit dat niet inzichtelijk is hoe de heffingsambtenaar rekening heeft gehouden met de verschillen tussen de onroerende zaak en de referentieobjecten. In goede justitie stelt het hof de waarde vast op € 360.000.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet waardering onroerende zaken 17

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Belastingen van lagere overheden, Waardering onroerende zaken

Instantie: Hof Arnhem-Leeuwarden

Editie: 15 juli

4

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen