De berg ’vergeten pensioengeld’ loopt alsmaar op. Er ligt inmiddels in totaal al 2,4 miljard euro te wachten op ouderen die hun pensioen nog niet hebben opgevraagd, schrijft De Telegraaf zaterdag.

Bij Nederlandse pensioenfondsen staan nu 450.000 ’vergeten’ pensioenpotjes in de boeken; tegoeden die klaarstaan om te worden uitgekeerd, maar waarvan de eigenaar niet te vinden is voor de pensioenfondsen. Sommige eigenaren hebben zelfs recht op meerdere potjes.

De fondsen maken er veel werk van om de gepensioneerden die recht hebben op een uitkering te vinden. Dat blijkt vaak een lastige klus. Het aantal ’vergeten’ potjes loopt zelfs op. Het aantal gepensioneerden dat zoek is, is binnen een jaar gestegen van 370.000 naar bijna 375.000.

Veel mensen weten simpelweg niet dat ze nog ergens wat geld hebben staan en een groot deel van de pensioenpotjes komt toe aan arbeidsmigranten: mensen die een paar jaar in Nederland werkten en vervolgens vertrokken, zonder te weten dat ze hier pensioen opbouwden.

Bron: Telegraaf

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Pensioenen

835

Gerelateerde artikelen