Naar aanleiding van het arrest van de Hoge Raad over de vermogensrendementsheffing (box 3) gaat de Belastingdienst het massaal bezwaar afwijzen. Dat schrijft de Belastingdienst op zijn website in een update.

Het gevolg van het afwijzen van het massaal bezwaar is dat de aanslagen van de desbetreffende belastingplichtigen niet worden aangepast. Indien belastingplichtigen uitstel van betaling hebben gekregen voor het bedrag van de aanslag dan moeten zij dit bedrag alsnog betalen. Over het bedrag berekent de fiscus belastingrente.

Het massaal bezwaar wordt afgewezen middels een collectieve uitspraak. Betrokken belastingplichtigen krijgen geen aparte brief. De collectieve uitspraak wordt gepubliceerd in de Staatscourant.

Het is mogelijk om een individuele uitspraak aan te vragen en daartegen in beroep te gaan. Het verzoek om een individuele uitspraak moet worden gedaan binnen een redelijke termijn na publicatie van de collectieve uitspraak bij de eenheid waar de belastingplichtige onder valt. Het in te dienen beroep kan alleen gaan over de vraag of er in de individuele situatie sprake is van een buitensporig zware last.

De Tweede Kamer vraagt staatssecretaris Snel van Financiën om spoedig wetgevende actie te ondernemen rond het massaal bezwaar.

Bron: Belastingdienst

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Inkomstenbelasting

Focus: Focus

Carrousel: Carrousel

0

Gerelateerde artikelen