Staatssecretaris Snel van Financiën hoopt komend jaar in de voorjaarsnota geld vrij te kunnen maken om de draf- en rensport te kunnen compenseren voor de belastingplicht waar deze sector voor de kansspelbelasting onder gaat vallen vanaf 1 januari 2021. Dat meldt de Telegraaf.

Vorig jaar is op Prinsjesdag de Wet aanpassing kansspelbelasting voor sportweddenschappen ingediend. Deze aanpassing heeft als doel om tot een fiscaal gelijke behandeling te komen van aanbieders van op afstand aangeboden kansspelen en van zogenoemde landgebonden (sport)weddenschappen. Momenteel betalen landgebonden gokorganisaties geen kansspelbelasting. Om dit gelijk te trekken wordt deze categorie aanbieders belastingplichtig gemaakt over het brutospelresultaat (BSR) vanaf 1 januari 2021.

De draf- en rensport trok daarop aan de noodbel. De sector stelt dat door de belastingplicht het aanbieden van het gokken niet meer rendabel genoeg is. Snel erkent dat de inkomsten lager zullen uitvallen door de aanpassing en dat hij zal kijken naar een compensatieregeling en hoe die eruit moet zien. De gesprekken daarover zijn nog gaande, zo schrijft de krant.

Bron: Redactie TaxLive

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Kansspelbelasting

Dossiers: Prinsjesdag 2018

6

Gerelateerde artikelen