(Fiscaal) advocaten kunnen vanaf 15 november bij alle rechtbanken digitaal procederen in de 'zaakstroom' beslagrekesten. Dat biedt de advocatuur een snelle en meer eenvoudige toegang tot de rechtspraak. Ook hebben advocaten op elk moment een actueel overzicht van ingediende zaken en de bijbehorende correspondentie in een digitaal zaakdossier. Dat meldt Rechtspraak.nl.

Digitaal indienen van beslagrekesten gebeurt via het nieuwe webportaal van de rechtspraak via rechtspraak.nl. Inloggen gebeurt met de Advocatenpas. Via het portaal kunnen advocaten stukken in pdf-formaat uploaden. Na elk ingediend stuk, ontvangt de advocaat automatisch een digitale ontvangstbevestiging voor de eigen administratie. Nabellen is niet meer nodig.

Ruim 80 advocaten hebben in de afgelopen periode het nieuwe webportaal getest via een pilot met Rechtbank Amsterdam. Advocaten die hebben deelgenomen aan de pilot beoordelen het gebruik van het webportaal met een 4,9 uit 5. Als grote pluspunten werden genoemd: tijdswinst, verminderd papiergebruik en de mogelijkheid om ongeacht tijd of plaats zaakdossiers in te kunnen zien.

 

Bron: Rechtspraak.nl

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Fiscaal bestuurs(proces)recht

  135
Gerelateerde artikelen