De petitie tegen versobering van de 30%-regeling die de groep Expats United startte op internet, is al bijna 25.000 keer ondertekend. Volgens woordvoerster Jessica Piotrowski van de groep worden de handtekeningen mogelijk 29 mei overhandigd aan de Tweede Kamer.

De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Snel van Financiën vorige maand ingestemd met het plan om de 30%-regeling per 1 januari 2019 te verkorten van acht naar vijf jaar. De verkorting gaat gelden voor zowel nieuwe als bestaande gevallen. De expats stoort het vooral dat de verkorting van de aftrekperiode óók geldt voor de huidige gevallen. Zij zien op termijn hun inkomen met zo'n 15 procent per jaar terugvallen, terwijl ze daar geen rekening mee hebben kunnen houden. Fiscalisten steunen het argument van de expats. Frank Mélotte en Huub Kapel van LIMES international: “Respectering van bestaande gevallen is het minste wat men van een betrouwbare overheid mag verwachten.”

Piotrowki vreest dat ze zelfs terug moet naar de Verenigde Staten als het plan doorgaat, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Haar verblijf hier is berekend om een bepaald inkomen. Door het besluit van Snel kan ze haar Amerikaanse pensioen, de bezoekjes aan haar ouders en de hogere rente die ze als expat betaalt, niet meer opbrengen.

Lees ook het thema De 30%-regeling.

Bron: Eindhovens Dagblad/Redactie TaxLive

Informatiesoort: Nieuws

Focus: Focus

Rubriek: Loonbelasting, Internationaal belastingrecht

  1075
Gerelateerde artikelen