Ondernemers die hun coronabelastingschuld afbetalen in termijnen, wordt afgeraden met het instellen van een periodieke overboeking wanneer zij klant zijn van ABN Amro. Zij kunnen geen betalingskenmerk vermelden, waardoor de Belastingdienst hun betalingen niet goed kan verwerken.

Ondernemers met bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis, krijgen vóór 1 oktober 2022 een brief over een betalingsregeling. Zij betalen elke maand een vast bedrag aan de Belastingdienst, inclusief invorderingsrente. De uiterste betaaldatum van de 1e termijn is 31 oktober 2022. Ondernemers kunnen hun termijnbedragen elke maand zelf aan de Belastingdienst overmaken of hun bank met een periodieke overboeking opdracht geven om het bedrag maandelijks automatisch over te maken.

Ondernemers die klant zijn bij ABN Amro moeten wachten met het instellen van een dergelijke periodieke overboeking. Bij deze bank is het nog niet mogelijk om een betalingskenmerk in te vullen bij het instellen van een periodieke overboeking. Dit betalingskenmerk is nodig om de betaling goed te verwerken. ABN Amro werkt aan een oplossing.

Het advies is om vóór de eerste vervaldatum (31 oktober 2022) de periodieke overboeking nogmaals in te stellen, met een ingevuld betalingskenmerk. Lukt dat niet, maak dan het eerste termijnbedrag bijvoorbeeld eerst als eenmalige betaling over onder vermelding van het betalingskenmerk en probeer op een later moment nogmaals een periodieke overboeking met betalingskenmerk aan te maken.

Lees ook de speciale pagina over de versoepeling van de terugbetalingsregeling coronabelastingschulden.

Bron: Belastingdienst

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Invordering

Dossiers: Corona

50

Gerelateerde artikelen