De schoonmaakbranche denkt in verband met de aangescherpte coronamaatregelen na over het thuis inzetten van commerciële schoonmaakbedrijven, vertelt Piet Adema, voorzitter van schoonmaakbranchevereniging OSB. De vereniging wil met het kabinet om tafel om te bekijken wat de mogelijkheden voor werkgevers zijn en welke rol de fiscus hierin kan spelen.

Adema wil graag dat het voor schoonmaakbedrijven mogelijk wordt om thuiswerkplekken te reinigen. "Sommige opdrachtgevers van schoonmaakbedrijven zijn daar al over in gesprek met schoonmaakbedrijven. Een aanpassing van de regels van de fiscus is daarvoor nodig", zo stelt hij.

Hij denkt aan een groter bedrag dat werkgevers kunnen vergoeden voor thuiswerken. Want de oppervlaktes die gereinigd moeten worden die zijn veel kleiner. Omdat er van adres naar adres wordt gereisd, liggen de kosten voor de schoonmaak hoger in vergelijking met reguliere schoonmaak. "Daar staat echter tegenover dat werkgevers in de toekomst, doordat er meer wordt thuisgewerkt, minder kwijt zijn aan het huren van kantoorruimte en aan zaken als verlichting, water, verwarming en bijvoorbeeld koffie" aldus Adema.

Zwart werken

Werkgevers zullen per saldo duurder uit zijn en daarom wil Adema er na de komende Tweede Kamer-verkiezingen op aandringen dat werkgevers meer belastingvrij kunnen vergoeden. Omdat ook na corona er meer thuisgewerkt zal worden, zal een uitgebreidere regeling in zijn ogen dan ook nodig zijn, zo stelt RTL Nieuws.

Bron: OSB/RTL

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Loonbelasting

Dossiers: Corona

2

Gerelateerde artikelen