De Belastingdienst start deze week met het versturen van aanmaningen aan iedereen van wie het bijzonder uitstel van de belastingschulden vanwege de coronacrisis is ingetrokken. Diverse koepel- en belangenorganisaties verwachten een faillissementsgolf, zeggen zij tegen het FD.

De aanmaningen vanwege de coronaschulden komen boven op de aanmaningen en dwangbevelen voor de reguliere belastinginning, die sinds enkele maanden weer verstuurd worden. Het gaat volgens de fiscus om een deel van de 35.000 ondernemers waarvan de coronabetalingsregeling is ingetrokken en die sindsdien geen actie hebben ondernomen.

"Op de korte termijn verwachten we tienduizend faillissementen", zegt Ralph van Dam van Geldfit Zakelijk, dat afgelopen twee jaar 85.000 ondernemingen hielp met financiële problemen. Winkelkoepel INretail verwacht dat tweeduizend tot vierduizend winkeliers hun belastingschuld niet in vijf of zeven jaar terug kunnen betalen. Van de horecabedrijven zegt 12 procent problemen te hebben met de coronaschulden.

Een groot deel van de achterban van INretail en horecakoepel KHN zegt geen zin meer te hebben om door te gaan, schrijft de krant. INretail heeft het zelfs over een percentage van 40.

 

Bron: FD

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Invordering, Insolventierecht

Dossiers: Corona

307

Gerelateerde artikelen