Buurtzorg, een van de grootste thuiszorgorganisaties van Nederland, is onlangs met de fiscus overeengekomen welk bedrag aan belasting moet worden betaald door de stichting en een aantal privé-bv's van oprichter Jos de Blok.
In 2016 komt er een naheffing van 6,5 miljoen euro binnen op het hoofdkwartier van Buurtzorg in Almelo na een onderzoek van de Belastingdienst naar de hybride structuur die bestaat uit de zorgstichting, die is vrijgesteld van vennootschapsbelasting, en de privébedrijven van De Blok. Na jaren onderhandelen trof De Blok twee weken geleden een schikking met de Belastingdienst. Onder strikte voorwaarden krijgt Buurtzorg alsnog 8 miljoen euro van de fiscus terug. Dat schrijft NRC.
 
De krant heeft een onderzoek gedaan naar de financiële handel en wandel van De Blok en daar verslag van gedaan. Een van de conclusies is dat hij publiek geld en privé-winst niet altijd goed gescheiden wist te houden. Buurtzorg heeft jarenlang premiegeld gebruikt voor betalingen aan privébedrijven, aldus de krant. De betalingen leidden tot vertrekkende toezichthouders en het conflict met de Belastingdienst.
 

Bron: NRC

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Vennootschapsbelasting

7

Gerelateerde artikelen