Feyenoord heeft een rechtszaak gewonnen tegen de Belastingdienst rond de transfer van oud-speler Graziano Pellè. De Haagse belastingrechter heeft bepaald dat de Rotterdams club onterecht een naheffing op de vertrekpremie van de Italiaanse spits heeft betaald. Volgens de rechter behoorde Feyenoord niet tot de doelgroep waarvoor deze naheffing was bedoeld.

Pellè vertrok in de zomer van 2014 voor 10 miljoen euro naar Southampton. De speler moest belasting betalen over zijn inkomsten uit de transfer, maar de club moest over het uitgekeerde bedrag aan Pellè ook nog eens een fors bedrag aan inkomstenbelasting betalen. Feyenoord viel daarmee onder een nieuwe belastingregel om de 'graaicultuur' onder met name bankdirecteuren en topmanagers tegen te gaan.
 
Feyenoord vocht de naheffing met succes aan bij de belastingrechter. Die oordeelde dat de werkgeversheffing niet van toepassing is voor de voetbalsector. De heffing was er niet om tegen te gaan dat clubs in het betaald voetbal hogere transfersommen proberen te realiseren bij de verkoop van spelers. De club zelf noemde de naheffing een buitensporige last.
 
PSV reageerde enthousiast op de uitspraak. De Eindhovenaren kregen soortgelijke naheffingen bij de transfers van Georginio Wijnaldum naar Newcastle United en Memphis Depay naar Manchester United. Algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV sprak in De Telegraaf van een doorbraak. ,,We hebben hier hartstikke hard voor geknokt. Met Ajax en Feyenoord zijn we destijds meer dan eens naar Den Haag gegaan om de politiek duidelijk te maken hoe krom deze belastingregel was. Het gaat bij PSV om zeker vijf miljoen euro.''
 

 

Bron: ANP

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Loonbelasting

17

Gerelateerde artikelen