"Bij de uitvoering van de fiscale coronareserve wordt er, gezien de vele daaraan verbonden onzekerheden, van beide kanten een volwassen gedrag verlangd. Inspecteurs dienen zich niet onnodig formalistisch op te stellen, belanghebbenden en hun belastingadviseurs dienen met een goed onderbouwde en gedocumenteerde fcr te komen, die een realistische inschatting van het te verwachten coronaverlies 2020 is."

Dat concluderen specialist in het formeel belastingrecht Wendy Nent-Vroomen en hoogleraar belastingrecht Gerard Meussen in het Weekblad fiscaal recht. Volgens de auteurs kent de fiscale coronareserve een aantal formeelrechtelijke haken en ogen, die zij in het artikel aan de orde stellen.

De fiscalisten beschrijven onder meer de formaliteiten rondom de dotatie aan de coronareserve en het stellig en zonder voorbehoud doen van de aangifte. Ook beantwoorden zij de vraag wat er gebeurt als de inspecteur de dotatie aan de coronareserve niet (geheel) accepteert. Verder komen het gelijkheidsbeginsel en de ethiek aan de orde.

Het artikel getiteld 'Formeelrechtelijke aspecten van de fiscale coronareserve' is te lezen op de Navigator van Wolters Kluwer (login vereist).

Lees ook het thema Fiscale coronareserve.

Bron: Navigator

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Vennootschapsbelasting

Dossiers: Corona

2

Gerelateerde artikelen