Uitzendwerkgevers die vallen in een vaksector maar nog geen beschikking sectorindeling hebben ontvangen van de Belastingdienst, moeten zich melden. Dat meldt het Forum Salaris van de Belastingdienst.

Een groot deel van de uitzendwerkgevers wordt vanaf 1 januari 2020 geheel in ‘sector 52 Uitzendbedrijven’ ingedeeld. Indeling in een vaksector is dan niet meer mogelijk. De Belastingdienst deelt uitzendwerkgevers met een vaksector opnieuw in op basis van de aangiften loonheffingen.

Uitzendwerkgevers die bij de Belastingdienst bekend zijn, hebben in oktober 2019 een beschikking met de nieuwe sectorindeling ontvangen. Deze geldt vanaf 1 januari 2020.

Een kleine groep werkgevers valt vanaf 1 januari 2020 onder een gesplitste aansluiting. Ook zij hebben in 2019 een nieuwe beschikking sectorindeling ontvangen.

Geen beschikking ontvangen

Uitzendorganisatie die vóór 1 januari 2020 geen beschikking hebben ontvangen terwijl het bedrijf wel in sector 52 zou moeten worden ingedeeld, moeten zich melden bij de Belastingdienst. Deze melding moet, onder vermelding van 'UZB2020', worden gestuurd naar onderstaand adres:

Belastingdienst/kantoor Amsterdam/Bureau indelingszaken
Postbus 58944
1040 EE Amsterdam

Bron: Belastingdienst/Forum Salaris

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Premieheffing

  305
Gerelateerde artikelen