Wanneer een ondernemer na zijn jaarrekening over 2015 ontdekt dat hij over 2015 te veel of te weinig btw heeft betaald, moet hij dat vóór 1 april 2016 melden aan de Belastingdienst. Anders loopt hij het risico om belastingrente te betalen over te weinig betaalde btw.
Correcties van de btw-aangiften over 2015 kunnen worden doorgegeven met het formulier Suppletie omzetbelasting. Een correctie op een intracommunautaire verwerving geeft de ondernemer ook door met dit formulier.

Kleine correcties

Kleine correcties tot € 1.000 (betalen of terugkrijgen) mag de ondernemer ook verwerken in zijn eerstvolgende btw-aangifte. Als hij dat doet, krijgt hij geen teruggaafbeschikking of naheffingsaanslag van deze correctie. De ondernemer betaalt dan ook geen belastingrente over dit bedrag.

Intracommunautaire levering

Een correctie van een intracommunautaire levering van goederen of diensten geeft de ondernemer niet op in zijn suppletie. Stuur een brief met de gegevens van de correctie naar:
 
Belastingdienst/Central Liaison Office
Antwoordnummer 469
7600 VB Almelo

Opgaaf intracommunautaire prestaties

Correcties van de opgaaf intracommunautaire prestaties kan de ondernemer invoeren via het beveiligde gedeelte van de Belastingdienstsite.
 

Bron: Belastingdienst

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Omzetbelasting

0

Gerelateerde artikelen