Een ondernemingsraad (or) heeft wel degelijk nog wat in de melk te brokkelen na faillissement van een bedrijf. Dat heeft de Hoge Raad vrijdag geoordeeld in een zaak die de or van DA had aangespannen tegen de curator van de drogisterijgroep.
De Ondernemingskamer oordeelde eerder dat de curator van de eind 2015 omgevallen drogisterijketen geen advies meer hoefde te vragen aan het medezeggenschapsorgaan. Maar daar denkt de hoogste rechter toch anders over.
 
Vrij snel na het bankroet maakte DA immers een doorstart. Daarbij gingen tientallen banen verloren. Bij besluiten van een curator die op dit soort zaken betrekking hebben, blijft de adviesplicht volgens de Hoge Raad gewoon van toepassing. De zaak is nu terugverwezen naar de Ondernemingskamer voor verdere behandeling.
 
Vakbond CNV spreekt van een historische uitspraak. ,,We vinden het belangrijk dat werknemers betrokken worden bij de besluitvorming en afwikkeling van een faillissement en een mogelijke doorstart. Het gaat immers over hun baan en verdere toekomst'', aldus CNV-vicevoorzitter Arend van Wijngaarden.
 

Bron: ANP

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Ondernemingsrecht, Insolventierecht

0

Gerelateerde artikelen