Rechtbank Gelderland oordeelt dat F bv geen btw-belaste activiteiten verricht zodat zij geen recht op aftrek van voorbelasting. Aan haar stellingen over de pro rata berekening wordt niet toegekomen, omdat geen sprake is van gemengd gebruik.

F bv is met andere gelieerde bv's actief in de vastgoedsector. In 2006 verkoopt F bv een onroerende zaak zonder btw. F bv verkoopt in 2006 een onroerende zaak zonder btw en heeft voor het overige geen omzet. Desondanks trekt F bv voorbelasting af die betrekking heeft op algemene kosten. In geschil is de naheffingsaanslag van € 2049.

Rechtbank Gelderland oordeelt dat F bv geen belaste activiteiten verricht zodat zij geen recht op aftrek van voorbelasting. Aan haar stellingen over de pro rata berekening wordt niet toegekomen, omdat geen sprake is van gemengd gebruik. Vanwege de lange behandelduur van het bezwaar krijgt F bv een immateriële schadevergoeding die vanwege de samenhang met vier andere zaken wordt beperkt tot € 1200. Het beroep van F bv is ongegrond.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet op de omzetbelasting 1968 15

Instantie: Rechtbank Gelderland

Rubriek: Omzetbelasting

Informatiesoort: VN Vandaag

Editie: 30 maart

Uitsluiting Nieuwsbrief: Uitsluiting Nieuwsbrief

  197
Inhoudsopgave van deze editie
Gerelateerde artikelen