De Belastingdienst verwacht 29 juni 2020 een online formulier beschikbaar te hebben waarmee ondernemers en instellingen verlenging van het bijzonder uitstel kunnen aanvragen.

Dit formulier is ook te gebruiken wanneer het uitstel vóór 29 juni 2020 afloopt. Tot die tijd kan uiteraard ook schriftelijk dit uitstel worden aangevraagd.

Vanaf 16 maart geldt het bijzonder uitstel van betaling voor verschillende belastingen als een bedrijf door de coronacrisis in betalingsproblemen is gekomen. Dit uitstel loopt automatisch voor drie maanden. Wanneer er langer uitstel nodig is, kan een verzoek worden gedaan om verlenging van het bijzonder uitstel van betaling. Lees over deze regeling en de bijbehorende voorwaarden in het Dossier Coronavirus.

Vanaf 29 juni 2020 is het dus mogelijk om op de website van de Belastingdienst deze verlenging aan te vragen. Wanneer de Belastingdienst (nog) geen verlengingsverzoek voor bijzonder uitstel heeft ontvangen, stuurt de dienst een brief aan de bedrijven en instellingen om aan te kondigen dat dit uitstel vervalt.

Bron: Belastingdienst

Rubriek: Fiscaal bestuurs(proces)recht

Dossiers: Corona

Informatiesoort: Nieuws

  446
Gerelateerde artikelen