Het Openbaar Ministerie (OM) heeft voor Rechtbank Rotterdam een gevangenisstraf van 12 maanden geëist tegen een ondernemerdie wordt verdachte van faillissementsfraude. Ook ontving hij volgens het OM jarenlang onterecht een WW-uitkering. Het gaat in totaal om ruim 80.000 euro dat verdachte onterecht kreeg uitgekeerd.

In 2016 nam de ondernemer diverse ondernemingen over in de pakketbezorging. In deze ondernemingen waren meer dan 80 werknemers actief. Hier ging het volgens de officier snel mis. "De boekhouding en administratie werden niet bijgewerkt en wanneer de ondernemingen in zwaar weer verkeren, werkt de ondernemer het halve wetboek af met betrekking tot faillissementsfraude."

Uit het hele dossier komt volgens de officier het beeld naar voren dat verdachte er alles aan doet om partijen om te tuin te leiden en zaken anders voor te stellen. Allemaal in zijn eigen belang. Verdachte verstrekt geen informatie aan de curator, hij onttrekt kasgeld evenals diverse voertuigen uit de boedel en hij maakt diverse bedragen over op andere rekeningen, ten nadele van de schuldeisers.

De ondernemer heeft volgens de officier zo goed als alle varianten faillissementsfraude – aangevuld met sociale-zekerheidsfraude – afgewerkt. Een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 12 maanden is hier volgens hem dan ook op zijn plaats. De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.

Meer over de tenlastelegging staat in het persbericht van het OM.

Bron: Openbaar Ministerie

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Strafrecht, Insolventierecht

0

Gerelateerde artikelen