Zzp-organisatie Zelfstandigen Bouw is teleurgesteld dat zelfstandige schilders verplicht blijven pensioen op te bouwen bij pensioenfonds BPF Schilders. Het gerechtshof in Den Haag wees dinsdag de eis van de organisatie af om zzp-schilders net als andere zzp’ers de vrijheid te geven zelf te bepalen hoe zij pensioen opbouwen.

Zelfstandige schilders zijn verplicht aangesloten bij het pensioenfonds van hun bedrijfstak. Zelfstandigen Bouw voert hiertegen al jaren tevergeefs een juridische strijd. Eerder betoogde de organisatie al bij de rechtbank in Den Haag dat door de verplichting eigenlijk sprake zou zijn van kartelvorming. Maar de rechter ging daar toen niet in mee.

"Uitermate teleurstellend", zegt voorzitter Charles Verhoef van Zelfstandigen Bouw over het nieuwe oordeel van het hof. "De meeste zzp-schilders willen van die verplichting af. Die is hen opgelegd zonder enige vorm van overleg." Verhoef vindt de uitspraak nog teleurstellender omdat vorig jaar in het Pensioenakkoord ervoor is gekozen zzp’ers geen pensioenplicht op te leggen maar hen de vrije keuze te laten. Zelfstandigen Bouw gaat het vonnis bestuderen en bepaalt daarna of er gronden zijn om in cassatie te gaan.

Bron: ANP

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Pensioenen

59

Gerelateerde artikelen