Hof 's-Hertogenbosch oordeelt in hoger beroep dat X niet aannemelijk maakt dat voor de herstelkosten een hogere aftrek dan 86% heeft te gelden. Er is namelijk slechts in algemene bewoordingen een hoger percentage verdedigd.

X doet BPM-aangifte voor een BMW 1-serie M135i met schade en voldoet € 2662. In geschil is de BPM-naheffing. Na bezwaar houdt de inspecteur alsnog rekening met de koerslijst XRAY, het ontbreken van het onderhoudsboekenpakket van € 85 en de extra leeftijdskorting. Rechtbank Zeeland-West-Brabant verlaagt de aanslag tot € 2530. X gaat in hoger beroep. Niet meer in geschil is dat moet worden uitgegaan van 10,3 uur meer-arbeid aan de carrosserie en spuiten met een uurtarief van € 84 (excl. BTW).

Hof 's-Hertogenbosch oordeelt dat X niet aannemelijk maakt dat voor de herstelkosten een hogere aftrek dan 86% heeft te gelden. Er is namelijk slechts in algemene bewoordingen een hoger percentage verdedigd. De schade wordt in goede justitie vastgesteld op € 6000 (incl. BTW). Het beroep van X is gegrond. De aanslag wordt verlaagd tot € 1605.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet op de belasting van personenauto's en motorrijwielen 1992 10

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Belastingheffing van motorrijtuigen

Instantie: Hof 's-Hertogenbosch

Editie: 21 juni

11

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen