Hof 's-Hertogenbosch oordeelt in hoger beroep dat X niet een gecorrigeerde koerslijst van Eurotaxglass’s mag gebruiken, omdat zij niet bewijst in hoeverre in dit concrete geval de waarde van de auto afwijkt van die koerslijstwaarde.

X doet BPM-aangifte voor een Maserati Ghibli 3.0 D met schade en voldoet € 3086. In geschil is de BPM-naheffing van € 2530. Rechtbank Zeeland-West-Brabant verlaagt de aanslag tot € 2203. X gaat in hoger beroep. Niet meer in geschil is dat moet worden uitgegaan van 15,1 uur meer-arbeid aan de carrosserie en spuiten met een uurtarief van € 84 (excl. BTW).

Hof 's-Hertogenbosch stelt de schade in goede justitie vast op € 8200 (incl. BTW). X mag niet een gecorrigeerde koerslijst van Eurotaxglass’s gebruiken, omdat zij niet bewijst in hoeverre in dit concrete geval de waarde van de auto afwijkt van die koerslijstwaarde. De koerslijst XRAY wordt als uitgangspunt genomen voor het bepalen van de handelsinkoopwaarde vóór aftrek van schade. X maakt niet aannemelijk dat voor de herstelkosten een hogere aftrek dan 82% heeft te gelden. Er is namelijk slechts in algemene bewoordingen een hoger percentage verdedigd. Het beroep van X is gegrond. De aanslag wordt verlaagd tot € 904.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet op de belasting van personenauto's en motorrijwielen 1992 10

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Belastingheffing van motorrijtuigen

Instantie: Hof 's-Hertogenbosch

Editie: 21 juni

10

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen