Rechtbank Noord-Holland oordeelt dat X de huuropbrengsten van het tuinhuis niet tot haar belastbaar inkomen hoeft te rekenen. De regeling van art. 3.113 Wet IB 2001 is alleen maar van toepassing als de hele woning wordt verhuurd.

X verhuurt het tuinhuis dat tot haar eigen woning behoort. De inkomsten die zij daarmee verwerft, geeft zij niet aan in haar IB-aangifte. De inspecteur legt een IB-navorderingsaanslag op aan X. Hij is van mening dat, op grond van art. 3.113 Wet IB 2001, 70% van de huuropbrengsten tot het belastbaar inkomen van X moet worden gerekend. X is echter van mening dat de regeling van art. 3.113 Wet IB 2001 slechts van toepassing is als de hele woning wordt verhuurd.

Rechtbank Noord-Holland oordeelt dat X de huuropbrengsten van het tuinhuis niet tot haar belastbaar inkomen hoeft te rekenen. De rechtbank is het namelijk met X eens dat de regeling van art. 3.113 Wet IB 2001 alleen maar van toepassing is als de hele woning wordt verhuurd. De rechtbank verwerpt ook de stelling van de inspecteur dat er sprake is van box 3-inkomen, en vernietigt de navorderingsaanslag.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet inkomstenbelasting 2001 3.113

Rubriek: Inkomstenbelasting

Instantie: Rechtbank Noord-Holland

Informatiesoort: VN Vandaag

Editie: 11 juni

Focus: Focus

  1273
Inhoudsopgave van deze editie
Gerelateerde artikelen