Rechtbank Den Haag oordeelt dat X niet aannemelijk maakt dat rekening moet worden gehouden met een waardevermindering in verband met meer dan normale gebruiksschade. De overgelegde foto’s geven geen aanleiding voor de conclusie dat sprake is van meer dan normale gebruiksschade.

In zijn BPM-aangifte vermeldt X een handelsinkoopwaarde van € 39.196 voor zijn Jaguar F-TYPE. Hierbij houdt hij rekening met reparatiekosten en een bedrag in verband met geen oordeel kilometerstand, uitgaande van een handelsinkoopwaarde in onbeschadigde staat van € 47.532. De inspecteur houdt geen rekening met de aftrekposten en stelt de handelsinkoopwaarde vast op € 47.374 en heft € 1696 BPM na.

Rechtbank Den Haag oordeelt dat X niet aannemelijk maakt dat rekening moet worden gehouden met een waardevermindering in verband met meer dan normale gebruiksschade. De overgelegde foto’s geven geen aanleiding voor de conclusie dat sprake is van meer dan normale gebruiksschade. Dat een oordeel van de RDW over de kilometerstand ontbreekt, leidt ook niet tot verlaging van de waarde. Dat kan namelijk het geval zijn bij tellerfraude, maar daar is bij de Jaguar van X geen sprake van. X erkent dit ook. Het gelijk is aan de inspecteur.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet op de belasting van personenauto's en motorrijwielen 1992 10

Instantie: Rechtbank Den Haag

Rubriek: Belastingheffing van motorrijtuigen

Editie: 30 oktober

Informatiesoort: VN Vandaag

133

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen