Hof Amsterdam oordeelt dat de naheffingsaanslagen parkeerbelasting terecht zijn opgelegd. Er mag worden verwacht dat enig onderzoek plaatsvindt naar de aanwezigheid van een parkeerautomaat.

X heeft naheffingsaanslagen parkeerbelasting ontvangen voor het parkeren op twee verschillende data. De eerste keer heeft X geen parkeerkosten betaald en de tweede keer heeft hij geen kaart aangebracht op de voorgeschreven wijze. X stelt dat de parkeerautomaat niet zichtbaar was en dat hij daarom niet wist dat hij moest betalen. Bij de parkeeractie op de tweede datum stelt X geen bonnetje te hebben ontvangen. Rechtbank Noord-Holland verklaart het beroep van X tegen de naheffingsaanslagen ongegrond. X gaat in hoger beroep.

Hof Amsterdam oordeelt dat de naheffingsaanslagen parkeerbelasting terecht zijn opgelegd. Er mag worden verwacht dat enig onderzoek plaatsvindt naar de aanwezigheid van een parkeerautomaat. Uit de overgelegde foto’s blijkt dat de parkeerautomaat en bijbehorende bebording duidelijk zichtbaar waren. Het feit dat X de parkeerautomaat niet heeft opgemerkt, komt voor zijn eigen risico. Bovendien was X op de hoogte van het parkeerbeleid op de tweede datum. Het hof bevestigt de uitspraak van de rechtbank.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Gemeentewet 225

Instantie: Hof Amsterdam

Rubriek: Belastingen van lagere overheden

Editie: 29 maart

Informatiesoort: VN Vandaag

153

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen