Rechtbank Den Haag oordeelt dat X geen recht heeft op de zelfstandigen- en startersaftrek, omdat hij niet aan het urencriterium voldoet. X heeft geen urenregistratie overgelegd van de gewerkte uren in zijn onderneming. Verder heeft hij de door hem gewerkte uren ook niet op een andere wijze onderbouwd.

X start in 2016 met een onderneming op het gebied van de reparatie van communicatieapparatuur en handel via internet in consumentenelektronica. In zijn IB-aangifte claimt hij onder andere de zelfstandigen- en startersaftrek. De inspecteur corrigeert de aangifte op dit punt, omdat X volgens hem niet aan het urencriterium voldoet.

Rechtbank Den Haag oordeelt dat X geen recht heeft op de zelfstandigen- en startersaftrek, omdat hij niet aan het urencriterium voldoet. Volgens de rechtbank heeft X namelijk geen urenregistratie overgelegd van de gewerkte uren in zijn onderneming. Ook heeft hij de door hem gewerkte uren niet op een andere wijze onderbouwd. Verder is nog van belang dat X in 2016 in dienstbetrekking werkzaam was en met zijn onderneming slechts € 500 omzet heeft gemaakt. X maakt dan ook niet aannemelijk dat hij aan het urencriterium heeft voldaan. Het gelijk is aan de inspecteur.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet inkomstenbelasting 2001 3.6

Instantie: Rechtbank Den Haag

Rubriek: Inkomstenbelasting

Editie: 4 maart

Informatiesoort: VN Vandaag

  645
Inhoudsopgave van deze editie
Gerelateerde artikelen