Hof Arnhem-Leeuwarden hecht geen geloof aan het verhaal van X waarin zij beweert dat de naheffingsaanslag is opgelegd terwijl ze nog in de rij stond om een parkeerkaartje te kopen.

X is het niet eens met een naheffingsaanslag parkeerbelasting van de gemeente Almere. Rechtbank Midden-Nederland verklaart het beroep gegrond en herroept de naheffingsaanslag.

Hof Arnhem-Leeuwarden hecht geen geloof aan het verhaal van X waarin zij beweert dat de naheffingsaanslag is opgelegd terwijl ze nog in de rij stond om een parkeerkaartje te kopen. X stelt dat haar partner de parkeercontroleur heeft aangesproken dat X in de rij stond; de parkeercontroleur ontkent dit. Het hof acht het aannemelijk dat als de parkeercontroleur met iemand in gesprek is die zegt dat zijn partner in de rij staat bij de parkeerautomaat de parkeercontroleur nog even wacht met het opleggen van een naheffingsaanslag. Gezien de korte afstand tussen de parkeerplaats en de parkeerautomaat, is het aannemelijk dat er contact zou zijn geweest tussen X en de parkeercontroleur, zodat X kon aantonen dat ze uit de rij is gestapt en de parkeerbelasting via Parkmobile heeft betaald. Het hof verklaart het hoger beroep van de heffingsambtenaar gegrond.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Gemeentewet 225

Instantie: Hof Arnhem-Leeuwarden

Rubriek: Belastingen van lagere overheden

Editie: 7 november

Informatiesoort: VN Vandaag

269

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen