Een vrijstelling van overdrachtsbelasting voor starters op de huizenmarkt gaat niet veel verschil maken. Dat concludeert De Hypotheker na een peiling onder klanten. Dat meldt het AD.

Het voornemen van het kabinet om de overdrachtsbelasting voor starters te verlagen (van 2 procent van de koopsom naar 0) gaat gepaard met een belastingverhoging voor beleggers (naar 6 of zelfs 10 procent). Een meerderheid van 55 procent onder 400 starters heeft in een peiling van De Hypotheker laten weten dat ze het geen oplossing vinden voor het woningprobleem.

De vrijstelling zou op Prinsjesdag in het belastingpakket worden opgenomen maar de maatregel loopt vertraging op omdat minister Ollongren van Binnenlandse Zaken de uitvoering ervan door de Belastingdienst nog in behandeling heeft.

De Hypotheker stelt in de krant dat de maatregel starters gemiddeld een paar duizend euro kan schelen, maar dat het echte probleem zit in het schaarse woningaanbod voor starters en het gebrek aan financieringsmogelijkheden.”

Bron: AD

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingen van rechtsverkeer

Dossiers: Prinsjesdag 2019

  800
Gerelateerde artikelen